Optimera din sömn

John Axelsson är sömn- och stressforskaren som i över 25 år undersökt varför vi sover, vad som händer när vi sover och hur vi kan optimera vår sömn. Han är idag verksam vid Institutionen för Klinisk Neurovetenskap på Karolinska Institutet samt Stressforskningsinstitutet på Stockholms Universitet. Han har publicerat över 100 vetenskapliga artiklar och hans forskningsresultat ha rapporterats i bland annat CNN, BBC och på förstasidan i Washington Post.

I den här kursen får du lära dig hur sömn fungerar och hur du kan sova bättre. Du får lära dig om hälsoriskerna med att sova för lite,  och hur  du kan skapa ett bättre förhållningssätt till din sömn. En kurs med konkreta tips och verktyg blandat med kunskap om vad sömnen gör för oss - allt för att du ska kunna fungera optimalt i din vardag!

Du lär dig:

  • Varför vi sover 
  • Vad sömn gör för din hjärna
  • Hur du påverkas av sömnbrist
  • Hälsoriskerna med att sova för lite
  • Hur du kan använda sömnen för inlärning
  • Myter kring sömn
  • Hur du kan optimera din sömn och sova bättre

Sömnen är en av biologins största gåtor. Vi vet inte exakt varför vi sover, och detta har jag ägnat mitt liv åt att ta reda på.

- John Axelsson

Boosta din hjärnkapacitet!

Katarina Gospic

17 avsnitt

Kontakten med livet, lusten och döden

Johanna Hector

16 avsnitt

Optimera din hälsa!

Mårten Nylén

15 avsnitt

Minska din inre stress

Kristin Kaspersen

16 avsnitt

Personlig utveckling & hälsa
Skrivande & kommunikation
Entreprenörskap
Hem & Livsstil
Underhållning
Vetenskap & teknik
Sport & Spel
Design och Stil
Mat & Dryck
Politik & Samhälle
Mårten Nylén Mattias Ribbing Annika R. Malmberg Niklas Berntzon Mikael Arndt David JP Philips Elaine Eksvärd Johanna Hector Kjell Enhager Henrik Fexeus Katarina Gospic Magnus Helgesson Christer Olsson Kommer snart